​​​​​​​

11 listopada 2021

Wartości odżywcze:

Kalorie [kcal]                  34

Masa[g]                         100

Białka[g]                       1.88

Tłuszcze[g]                   0.88

Węglowodany[g]         5.37

 

 

 

 
Składniki: 
 
  • nieduży kawałek papryczki chili (30 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek (10 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 2 papryki czerwone (500 g)
  • 1/2 puszki kukurydzy (100 g)
  • 4 szklanki bulionu (1000 g)
  • 100g drobiowego mięsa mielonego (100 g)
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego (100 g)
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli (200 g)
  • 1 puszka pomidorów (400 g)
 
Sposób przygotowania:

 

W garnku, na oliwie zeszklij cebulkę i dodaj pokrojone w kostkę papryki. Smaż 3 minuty.

Następnie dodaj mięso mielone i bulion warzywny. Gotuj z 10 minut.

Potem wrzuć fasolę i kukurydzę.

Dodaj pomidry w puszcze i przecier pomidorowy.

Całość wymieszaj, dopraw do smaku i gotuj, aż papryka będzie miękka i zupa się zagęści.

 

SMACZNEGO !

 

 

 

 

 

 

Zupa meksykańska z nutką chili

Sprawdź też: