Sprawdź też:

Pyszne leczo z młodej kapusty

Wartości odżywcze 1 porcja:

Kalorie                              335kcal

Węglowodany                        32g

Błonnik                                   15g

Białko                                      16g

Tłuszcze                                  16g

 

Składniki na 4 porcje:

 

  • Cukinia - 2 średnie sztuki
  • Papryka (różne kolory) - 2 sztuki
  • Pomidory - 6 świeżych sztuk lub 2 puszki
  • Młoda kapusta - 1/2 główki
  • Kiełbasa wysokiej jakości - 1 pętko (ok.120g)
  • Cebula - 2 sztuki
  • Olej rzepakowy - 2 łyżki
  • Sól, pieprz, ostra i słodka papryka

 

Przygotowanie:

 

  • Cebulę posiekaj w kostkę i zeszklij na oleju.
  • Do cebuli dodaj posiekaną w plasterki kiełbasę - smaż przez chwilę.
  • Następnie dodaj pokrojoną cukinię i paprykę i duś przez 15 minut.
  • Po tym czasie dodaj poszatkowaną kapustę i pomidory (jeśli świeże trzeba je wcześniej sparzyć, obrać ze skórki i pokroić). Duś aż pomidory się rozpadną.
  • Dodaj natkę i dopraw do smaku.
  1. pl
  2. en

13 lipca 2022

​​​​​​​