Sprawdź też:
Pyszne leczo z młodej kapusty
Pad thai z kurczakiem
Pad thai z kurczakiem
Wartości odżywcze/ 1 porcja:
Kalorie
310 Kcal
Węglowodany
10 g
Błonnik
7 g
Białko
35 g
Tłuszcz
12 g
Składniki:
400 g piersi z kurczaka
1 mała kapusta
3 jajka
1/4 szklanki rosołu z kurczaka
2 łyżki sosu sojowego
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki oleju kokosowego
(polecam ten)
4 łyżki orzeszków ziemnych
1 zielona papryka
sól morska
garść świeżej pietruszki
sok z 1 limonki/cytryny
mielony pieprz czarny
1 pęczek cebuli dymki
Przygotowanie:
Oczyść kapustę i pokrój na drobne kawałki.
Rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego na patelni, dodaj cienko pokrojone piersi z kurczaka i smaż do uzyskania złotego koloru (około 5-6 minut).
W międzyczasie na większej patelni podgrzej pozostałą łyżeczkę oleju kokosowego.
Dodaj posiekaną cebulę dymkę i zielony pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku, drobno posiekane orzeszki ziemne, sól morską i zmielony czarny pieprz.
Mieszaj składanki przez jedną minutę, a następnie dodaj posiekaną kapustę.
Duś kapustę przez 3 minuty, a następnie dodaj ubite wcześniej widelcem w małej misce jaja.
Gotuj wszystko mieszając jeszcze przez 2 minuty.
Następnie dodaj sos sojowy i bulion z kurczaka. Gotuj przez kolejne 2 minuty.
Następnie dodaj podsmażone piersi kurczaka i świeżą pietruszkę.
Przed podaniem skrop pad thai sokiem z limonki lub cytryny.
Strona główna
Kategorie
Dieta
Trening
Suplementacja
Motywacja
Przepisy
Galeria
Współpraca
31 stycznia 2022
Strona główna
Galeria
Współpraca