200 g drobnej mąki orkiszowej
2 średnie marchewki (drobno starte)
120 g musu jabłkowego (lub jedzenia dla dzieci)
80 g ksylitolu (cukru trzcinowego, lub kokosowego)
2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
2 łyżki nasion chia
150 ml wody
skórka z 1/2 cytryny
1 opakowanie (15 g) proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
50 g orzechów włoskich (drobno posiekanych)
szczypta soli
rodzynki (opcjonalnie)
Przygotowanie:
W misce połącz wszystkie suche składniki.
Potem dodaj starte na małych oczkach marchewki i wszystkie mokre składniki.
Przełóż powstałe ciasto do 9 foremek na muffiny (najlepiej silikonowych).
Piecz muffiny przez 25-35 minut w 190 stopniach, w zależności of mocy piekarnika, aż nabiorą złotego koloru.
SMACZNEGO!